TIPS TIL AT HOLDE DIT BARN SIKKERT PÅ LEGEPLADSEN OM VINTEREN

Det er koldt udenfor… Sådan, rekordbrydende, tandklaprende, iskoldt. Vinteren er kommet på fuld styrke; og dette er bare toppen af isbjerget.

En ting som forældre skal huske: Det er essentielt at tage sikkerhedsforanstaltninger når børn leger udenfor på snefyldte legepladser. Rhianna Miller, legepladsdesigner og sikkerhedsekspert hos RubberMulch.com, deler hendes top tips omkring sikkerhed på legepladsen. Lige fra at tjekke glathed, til at teste overflader. Disse tips vil hjælpe mødre og fædre med at holde deres børn sikre på legepladsen gennem hele vintersæsonen.

Kend altid temperaturen før I går udenfor

Forfrysninger er ikke det sjoveste at få. Det kan ske meget hurtigt når først vinden får temperaturen under -7º. Børn er især  følsomme overfor dette, da de ikke altid siger det hvis de udsættes for ekstrem kulde. Nogle måder at tjekke på hvorvidt det er sikkert for små børn at lege udenfor:

  • Hold øje med vejrudsigten eller hav en app klar. Du kan installere et termometer nær din hoveddør så du kan beslutte om man skal blive indenfor.
  • Hvis du ikke føler dig tilpas med vindafkølingsindekset, så kan du enten bruge en online lommeregner til at regne det ud for dig, eller kontakte den Nationale Vejrstation. De udsteder anbefalinger og advarsler som man bør følge.
  • Hold i stedet dine børn indenfor når de vil lege. Ingen mængde tøj kan holde dem sikre fra den ekstreme kulde og andre farlige faktorer.
  • Hold øje med symptomer på forfrysninger. At ryste er en meget synlig en, men tjek også for svimmelhed, kvalme, træthed, hurtigt vejrtrækning, forvirring og sult.

Tjek jorden for glathed

Når du har fastslået at temperaturen er egnet til at man kan lege udenfor, så skal du sikre dig at jorden er skridsikker og at man ikke falder. Dette er de største grunde til skader på legepladser, og det er også på solskinsdage. Lad den hårde sne smelte først, og lav en sti og et sikkert område for dine børn, put salt på områder med is. Afskærm eventuelle områder som skal gennem en længerevarende behandling, således at børn ikke forvilder sig derhen og kommer til skade.

Overflader såsom jord, sand, træfiber og græs kan absorbere og bevare vand. Ved kolde temperaturer, så er det nemt for dem at fryse og blive glatte. Gummiflis absorberer ikke vand, så det er sikre at lege på om vinteren for at undgå at falde.

Test alle udendørsoverflader og legepladsudstyr først

Filmene i fjernsynet overdriver måske lidt med scenarierne hvor man slikker sne af en lygtepæl og tungen så derefter sidder fast, men sandheden er, at du ikke kan forudse hvilke fjollede ting børn kan finde på! Legepladsudstyr som er lavet af metal kan fryse rigtig hurtigt og forårsage adskillige skader. Vær sikker på at du tester dem for is, rust og andre farer før dine børn leger på dem. Hvis du synes at overfladerne er for glatte, kolde, eller muligvis farlige, så er det bedst at lade børnene lege indendørs med gummi og plastikudstyr.

Undgå halstørklæder, snore, og andre slags tøj som kan være en kvælningsfare

Præcis ligesom når man normalt leger på en legeplads fra Uno.dk, så skal børnene altid have passende tøj på. Dette betyder ingen halstørklæder, snore, bælter, armbånd, sløjfer, halskæder, og andet tøj og tilbehør som kan sidde fast på udstyret på legepladsen. En elefanthue er måske et bedre alternativ til at holde børnene varme udenfor.

Hav en førstehjælpskasse klar

Når man har med legende små børn at gøre, så er en førstehjælpskasse et must. Dog, bringer vinteren et unikt sæt af potentielle sikkerhedsfarer, så tilføj et par ekstra ting for at forberede dig på en kold dag:

  • Pulver til varm kakao eller suppe – de kan hjælpe med at opvarme børn med forfrysninger og de indeholder kalorier som er gode i sådan en situation
  • Tykke vanter, sokker og ben- og armvarmere – arme, ben, hænder og fødder er kropsdele som skal holdes varme for at blodet kan cirkulere ordenligt. Hvis et barn udviser tegn på forfrysninger, dæk dem da hurtigt til med disse eksempler
  • Ekstra håndklæder og fleecetæpper – de kan hjælpe med at opretholde kropsvarmen imens de holder børnene tørre, varme og glade.

Leave a Reply